Over ons

de Rooy 1923

1923

Graad de Rooy richt transportbedrijf G.M. de Rooy op. Hiervoor vervoert hij met een kleine vrachtauto bouwmaterialen voor Eindhovense bedrijven. 

1955

De Rooy is zeven auto’s rijker, werkt al voor DAF en krijgt nu ook een opdracht van Philips. Voor de elektronicagigant vervoeren we halffabrikaten en grondstoffen binnen Eindhoven.

1965

Op 15 februari overlijdt Graad de Rooy. Vanaf dit moment komt Jan samen met broer Harrie aan het roer te staan van het transportbedrijf. De Rooy telt nu veertien trucks en 30 man personeel en rijdt internationale ritten.

Spoetnik de Rooy

1973

Jan bouwt de Spoetnik: een kleine vrachtwagen waarmee we, in plaats van één, wel vier DAF-trucks vervoeren. Het begin van het custom made transport waar we om bekend staan.

1974

Het jaar van de grote doorbraak voor De Rooy in het high & heavy-transport: van DAF krijgen we de opdracht om 500 trucks naar Teheran te rijden. Een monsterklus die Jan en Harrie met beide handen aangrepen.

1997

Jans zoon Gerard en dochter Anneke stappen in de zaak. Gerard neemt in Son steeds meer taken over van zijn vader. Anneke start op de buitenlandse vestigingen van De Rooy, om later de afdeling Financiële Administratie te leiden.

1999

Transport zo efficiënt mogelijk maken, is de passie van Jan. Dus ontwerpt hij een combinatie met drie verdiepingen om zo nog meer auto’s te vervoeren.

2009

We kiezen ervoor om te stoppen met het vervoer van general cargo. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op en specialiseren in het vervoer van trucks en tractoren.

2023

Vandaag de dag staan Gerard en Anneke aan het roer. Rijden we met 450 custom vrachtauto’s heel Europa door. Bedienen we onze klanten vanaf tien Europese compounds waaraan ook meerdere internationale vestigingen zijn verbonden.

Visie

De komende jaren werken we aan het verder uitbreiden van onze huidige positie als marktleider. Door innovatie, flexibiliteit en slagvaardigheid leveren we specifiek maatwerk voor iedere klant in onze branche. Zo realiseren we een optimale klanttevredenheid.


Dit realiseren we door operationele uitmuntendheid, transformatie op het gebied van ICT en (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers.
Visie de Rooy

DNA

De Rooy is een familiebedrijf, in de aller breedste zin van het woord. Want de passie voor uitdaging en transport stroomt door de aderen van ons hele team. Dat vormt ons DNA, dat maakt ons één grote familie. Dat betekent ook dat we zeggen wat we te zeggen hebben en altijd achter elkaar staan. Geen gezeur, maar vol gas vooruit. Elke dag leggen we met z’n allen de puzzel van optimale ladingen in combinatie met ons netwerk van verschillende compounds. Zoekt ons Research & Development-team altijd naar die extra millimeter speling bij de laadfactor. Zetten onze planners alles op alles om geen enkele lege truck te laten rijden. Samen verleggen we de grenzen van het transport.

Klanten als partners

Onze klanten zijn de reden dat wij ons elke dag keihard inspannen om lading zo snel en efficiënt mogelijk te vervoeren. Daarvoor werken we altijd nauw met hen samen, waardoor klantrelaties zich vaak ontwikkelen tot partnerschappen. Zo bieden wij onze opdrachtgevers een vast aanspreekpunt en staan we continu met hen in contact via online- en EDI-verbindingen. En op hun beurt betrekken klanten ons bij de ontwikkeling van hun producten, waarop wij ons wagenpark aanpassen. Zo kunnen we unieke laadcombinaties maken en in- en outbound-transport combineren. Wij zijn trots op de ongekende manier waarop wij transport samen vormgeven.

Dakar Rally

Om te innoveren, moet je experimenteren. Daarom is de Dakar Rally onze passie. In 1982 deed Jan de Rooy voor het eerst mee en won direct het vrachtwagenklassement. Hij kreeg er de bijnaam l’ours (de beer) en kon een tijd lang niet in Parijs over straat zonder te worden herkend. Jan werkte mee aan de roemruchte DAF-trucks de “Dubbele Kop”, “The Bull” en “The Turbotwins”. Ook zoon Gerard heeft Rally’s gereden én gewonnen. Inmiddels blijven beide mannen weg van het echte rallyrijden, maar Gerard is nog altijd betrokken als teammanager van Team De Rooy.

Werken bij de Rooy

Altijd bij een marktleider in het Europese transport willen werken? Maar dan wel met een vleugje Brabantse gezelligheid? Bekijk al onze vacatures en solliciteer snel!

Werken bij de Rooy

Altijd bij een marktleider in het Europese transport willen werken? Maar dan wel met een vleugje Brabantse gezelligheid? Bekijk al onze vacatures en solliciteer snel!

Scroll naar boven