Duurzaamheid

duurzaam transport

Duurzaam transport

Duurzaamheid speelt in elke branche een belangrijke rol, maar wanneer je met een vloot rijdt van zo’n 450 vrachtwagens is de schaal enorm. Daarom spannen wij ons op verschillende vlakken in om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit doen we door in- en outbound-transport te combineren, custom trucks te bouwen die zoveel mogelijk (verschillende soorten) lading aankunnen. Daarbij rijden we met de meest optimale laadcombinaties. Reduceren we de totale kilometers en houden we ons wagenpark jong. Zo rijden we nu enkel met Euro 6-motoren.

Duurzaam laden

Door ons unieke laadsysteem kunnen wij tot wel drie trucks tegelijkertijd laden.
Dit vermindert het aantal ritten naar klanten, wat onze CO2-uitstoot direct verlaagt.

“Om continu scherp te zijn op duurzaamheid, voegde ik mij als Quality & Sustainability-manager bij De Rooy. Samen met de directie ontwikkel en implementeer ik plannen voor klimaatvriendelijker transport.”

Lette Vrijhof

Duurzaam voor het milieu...

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij De Rooy. Daarom rijden we al een aantal routes op HVO100-brandstof om onze CO2-uitstoot te verminderen en dit zullen we de komende jaren steeds verder uitbreiden. Daarbij zorgen onze planners ervoor dat onze trucks zo min mogelijk lege kilometers rijden door onze ladingen en routes zo optimaal mogelijk in te plannen. 

 

Niet alleen op de weg focussen we op duurzaamheid. Zo verbouwden we in 2022 ons kantoorpand volledig met milieuvriendelijke middelen. Daardoor heeft ons pand nu een A++-energielabel en hebben we een kleinere CO2-voetprint. 

... én voor onze medewerkers

Maar duurzaamheid is een breed begrip en heeft op meer aspecten invloed, dan alleen op het milieu. Bij De Rooy vinden we het belangrijk dat we óók op deze andere aspecten voldoen aan duurzaamheidsnormen. Daarom scherpten we ons MVO-beleid aan, op basis van de ISO 26000-richtlijnen.  

 

Een ander speerpunt is de ontwikkeling van onze medewerkers. Om dit te realiseren, vernieuwden we onze Academy. Daar volgen chauffeurs regelmatig trainingen over milieuvriendelijk rijden, veilig en efficiënt laden en lossen én gezondheid – in hun eigen taal.  

 

Daarnaast zetten we ons in voor een prettige werkomgeving, waar de kantoorverbouwing al een groot verschil in maakte. Onze kleurkeuzes, ruimte-indeling en ergonomisch meubilair versterken dit. En onze chauffeurs? Zij maken gebruik van moderne (sanitaire) voorzieningen in ons nieuwe chauffeurshotel, waarvan we in 2022 de deuren openden.  

 

Kortom: binnen De Rooy is er altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing. Wil je meer weten over onze inzet voor een duurzame toekomst? Lees dan hier onze ISO 26000-zelfverklaring.  

Scroll naar boven