Duurzaamheid

duurzaam transport

Duurzaam transport

Duurzaamheid speelt in elke branche een belangrijke rol, maar wanneer je met een vloot rijdt van zo’n 450 vrachtwagens is de schaal enorm. Daarom spannen wij ons op verschillende vlakken in om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit doen we door in- en outbound-transport te combineren, custom trucks te bouwen die zoveel mogelijk (verschillende soorten) lading aankunnen. Daarbij rijden we met de meest optimale laadcombinaties. Reduceren we de totale kilometers en houden we ons wagenpark jong. Zo rijden we nu enkel met Euro 6-motoren.

Duurzaam laden

Door ons unieke laadsysteem kunnen wij tot wel drie trucks tegelijkertijd laden.
Dit vermindert het aantal ritten naar klanten, wat onze CO2-uitstoot direct verlaagt.

“Om continu scherp te zijn op duurzaamheid, voegde ik mij als Quality & Sustainability-manager bij De Rooy. Samen met de directie ontwikkel en implementeer ik plannen voor klimaatvriendelijker transport.”

Lette Vrijhof

Rijden op biobrandstof

Naast organisatorische maatregelen, implementeren we ook nieuwe brandstofvormen. Zo rijden we sinds 2022 voor het eerst met HVO100, een vorm van biodiesel die bestaat uit reststromen van plantaardige vetten. Door op deze brandstof te rijden, stoten we zo’n 90 procent minder CO2 uit dan wanneer we met gewone diesel rijden. We zetten dit nu in op een stroom van Nederland naar Italië, waarbij we de rit bijna volledig op deze brandstof kunnen rijden.

Duurzaam in transport én op kantoor

Niet alleen op de weg focussen we op duurzaamheid. In 2022 verbouwden we ons kantoorpand volledig met milieuvriendelijkere middelen. Zo vervingen we de verwarmingsinstallatie door een koelwarmte-systeem. Is alle verlichting nu LED, gebruikten we duurzame materialen zoals accoya houten gevelbekleding en heeft ons pand een A++-energielabel. Ook richtten we het gebouw in op het welzijn van onze werknemers. Iedereen heeft nu een sta-zitbureau en we bieden een mooie kantinefaciliteit aan, waar mensen samen kunnen koken. Zo verbinden we collega’s aan elkaar.

Scroll naar boven