Dit doen we

Niemand bedrijft high & heavy-transport zoals wij het doen. Wij zijn het grootste Europese transportbedrijf in de branche, vervoeren meer dan 200.000 units per jaar én dat in een wereld die continu verandert. Die uitdaging zet ons op scherp. Wij rusten niet voordat we de allerbeste aanpak vinden. Voor onze klanten en voor elkaar. Vanuit die drive ontwikkelden we deze drie unieke diensten:

Custom made-trucks

Als enige transportbedrijf in Europa ontwikkelen we bij De Rooy onze eigen trucks, precies op maat voor onze klanten. Dit doen we om net die ene truck of tractor extra mee te kunnen nemen. Zo leveren we namelijk sneller aan onze klanten, rijden wij minder ritten en stoten we minder CO2 uit. Daarbij kunnen wij veranderende wet- en regelgeving zo doorvoeren dat deze de laadfactor zo min mogelijk beïnvloedt. Ons Research & Development-team is de drijvende kracht achter deze unieke tak van sport. Zij ontwerpen, bouwen, proefladen en finetunen onze trucks om zo het maximale uit de vloot te halen.

In- & outbound-transport​

Doordat wij Europese compounds en custom made-trucks hebben, kunnen we nóg een unieke dienst leveren: in- en outbound-transport als één traject. Hoe dat eruitziet? Met één truck laden wij bijvoorbeeld vijftien tractorcabines op in een fabriek in Zuid-Duitsland en leveren deze af bij een fabriek in Frankrijk. Om vervolgens met dézelfde truck drie tot vier tractoren mee terug te nemen. Het Research & Development-team maakte dit mogelijk door een trailer te ontwikkelen waarbij de bovenste laag kan zakken. Dit geniale ontwerp versnelt onze levering aan de klant, reduceert de transportbewegingen én onze CO2-uitstoot met 50 procent.

Europese compounds

Bij De Rooy gaan we verder, zoeken we grenzen op en zijn we aanpakkers. Dus zijn we innovatiever, flexibeler en schakelen we sneller. Allemaal voor onze klanten. Zo hebben wij door heel Europa elf compounds, om zo dicht mogelijk aanwezig te zijn bij hun fabrieken. Deze zijn allemaal uitgerust met een laad- en opslagterrein en, afhankelijk van de grootte, ook met een kantoor. Hier regelen onze laadmeesters de overname en handling van trucks en tractoren. Zo zijn onze klanten er zeker van dat hun goederen in perfecte staat zijn aangekomen. Ook ondersteunen we de klant wanneer deze opslagcapaciteit tekortkomt. Zo spannen wij ons over een heel continent in voor de allerbeste high en heavy-dienstverlening.

Onze compounds

Preston (United Kingdom)

Preston, United Kingdom

52.000 m2

Basildon (United Kingdom)

Basildon, United Kingdom

30.000 m2

Son (Nederland)

Son (Nederland)

150.000 m2

Allonne (France)

Allonne (France)

50.000 m2

Fara Gera D'adda, Bergamo (Italië)

Fara Gera D'adda, Bergamo (Italië)

10.000 m2

 

Compound - Fara Gare
Brescia (Italië)

Brescia (Italië)

20.000 m2

Lambach (Oostenrijk)

Lambach (Oostenrijk)

15.000 m2

Lauingen (Duitsland)

Lauingen (Duitsland)

6.000 m2

Zary (Polen)

Zary (Polen)

20.000 m2

 

Wrzesnia (Polen)

Wrzesnia (Polen)

10.000 m2

Niepolomice (Polen)

Niepolomice (Polen)

20.000 m2

Scroll naar boven